• ca
  • esssdvshdd

Discos SSD vs HDD

Discos SSD, ara ja fa uns anys es varen començar a comercialitzar discos d’estat sòlid (SSD) en formats i tecnologies similars als que avui en dia trobem,  no obstant això, no ha estat fins a finals del 2013 quan la industria ha decidit posicionar-los de manera estesa al mercat incorporant-los en gran part dels portàtils de gamma alta i mitja.

En aquest article expliquem quines són els principals avantatges d’aquests discos en comparació als convencionals HDD i perquè a Xtree hem optat per incorporar-los als nostres equips clònics.

Resistència y durabilitat

SSD

A diferencia dels discs durs convencionals que funcionen gràcies a un sistema mecànic format per plats giratoris i un capçal, els disc durs d’estat sòlid o SSD substitueixen tota la part mecànica per petits xips de memòria flash, fet que repercuteix en una millor resistència als cops i a moviments bruscos, especialment útil en portàtils.

Millor Rendiment

Els discos SSD poden oferir fins a 100 vegades el rendiment d’un disc dur, accés pràcticament immediat a la informació, inici del sistema operatiu molt més àgil, més velocitat en la transferència d’arxius i una experiència de treball més ràpida i satisfactòria.

rendiment

Menor Consum i temperatura

Els discos SSD fan un ús insignificant d’energia comparats amb els disc durs, una mitja de menys de 2Watts vs uns 6Watts dels HDD. Aquesta eficiència energètica es fa realment útil quan parlem de portàtils, ja que allarguen el temps de bateria i desprenen menor escalfor

consum

 Menor soroll i pes

Al no disposar de parts mecàniques, els discos SSD redueixen en pràcticament 650gr. el seu pes en comparació a discs durs de 3,5 polzades i a la vegada treballen de manera totalment silenciosa.

Vídeo demostratiu de Samsung

Oferta Equip Xtree Core I3

ofertapc

Comparteix aquest post