• ca
  • esCryptoLocker_Ransomware

Nou virus Cryptolocker

Des del passat mes de desembre l’equip tècnic de Xtree ha observat un increment en el nombre d’atacs produïts pel nou virus Cryptolocker i les seves variants. L’objectiu d’aquest virus és encriptar tots els fitxers locals i de xarxa i així permetre als atacants demanar una suma de diners pel rescat de la informació.

A data d’avui no existeix cap solució per a la recuperació dels fitxers afectats, amb el que la perduda dels mateixos és IRREVERSIBLE si no es disposa d’una còpia de seguretat externa.

Les primeres infeccions van ser originades per un suposat email de Correus on es notificava a la víctima l’existència d’una mercaderia pendent de recollida i s’adjuntava un enllaç a una pàgina web on es descarregava el virus en qüestió. Posteriorment s’han observat altres mètodes d’infecció més habituals com l’enviament del propi virus com a adjunt per part de remitents coneguts.

Per aquest motiu des de Xtree posem l’accent en la importància de disposar un bon antivirus instal·lat en l’equip, no obrir correus amb fitxers adjunts si no estem esperant l’enviament del mateix així com analitzar prèviament qualsevol mitjà d’emmagatzematge extern amb el qual treballem com llapis de memòria,  targetes SD, etc.

En el cas que així i tot arribés a executar-se el virus el primer és apagar el PC i desconnectar-lo de la xarxa.

ÉS MOLT IMPORTANT CONSCIENCIAR-SE DE NO OBRIR CORREUS QUE NO ESPEREM O PUGUIN SER SOSPITOSOS TOT I  VINDRE DE CONEGUTS JA QUE EL SEU EQUIP HA POGUT SER VULNERAT.

Davant qualsevol dubte pot contactar amb nosaltres trucant al 930042478

Comparteix aquest post